Hizmet Aşamaları

Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500’lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960’larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır

Sonuçlandırma

Burun estetik ameliyatındaki en önemli ve zorlu bölüm doktor seçimidir. Burun estetik cerrahisi ince bir Cerrahi yetenek gerektirmesi yanında estetik bakış açısı ve yüz analizi konusunda deneyim gerektiren özel bir alandır. Doktorunuzun daha önce yapmış olduğu ameliyatlarda elde etmiş olduğu sonuçlar, burun yüz uyumuna yaklaşımı, şimdiye kadar yapmış olduğu ameliyatların sayısı ve çeşitliliği ile ilgili deneyimi oldukça önemlidir. Burun estetik ameliyatları ameliyat sonrasında uzun süre takip gerektiren ve iyileşme sürecinin doktorunuzun kontrolünde olmasını önerdiğimiz bir prosedürdür. Dolayısıyla doktorunuzla iletişiminiz ve doktorunuzun size karşı yaklaşımı oldukça önemlidir.

Günümüzde bilgiye ulaşmak internet vasıtasıyla çok kolaylaşmış ancak bir o kadar da bilgi kirliliği artmıştır. Forum siteleri deneyimlerini açık gönüllülükle paylaşan hastaların yorumlarına ulaşılabilecek bir alan olması yanında reklam amaçlı ve yanlış yönlenmenize yol açabilecek yanıltmacalara da neden olabilmektedir. Doktorunuzu seçerken mutlaka kendisiyle görüşüp muayene sonrasında kaygılarınızı birebir konuşmalı ve mümkünde daha önce yapmış olduğu ameliyatlarla ilgili sonuçlarını görmeyi talep etmelisiniz. Eğer çevrenizde doktorunuzun ameliyat ettiği bir hasta varsa onun referansı önemlidir ancak görüşmeye gittiğinizde bekleme odasındaki hastalarıyla da tanışabilir ve sohbet edebilirsiniz.

Burun cerrahınıza karar verme aşamasında başka bir öneri ise doktorunuz ve ekibini sürekli ameliyat yaptığı hastanenin ameliyathane ekibine danışmaktır. Bu daha komplike ve zor bir yöntem olmasına rağmen çok daha net bilgi alabileceğiniz bir yöntemdir.
Kararınızı verdikten ve doktorunuzla ameliyatınızı planladıktan sonraki dönemde ise artık kendinizi sıkıntıya sokmamanız için doktor arayışınıza son vermeniz ve süreci sadece doktorunuzla paylaşarak kontrollerinizi aksatmamanızı öneririm.

Kaş kaldırma ameliyatı nedir?

Kaşlar yüzümüze anlam katan ve yüz ifademizi belirleyen yapıların başlıcalarındandır. Kaşlarımızın yapısı ve şekli doğuştan belirlense de, zamanla kaş altı yağ doku, bağ doku ve kemik dokudaki değişimler, kaşlarımızda belirgin düşüklüğe neden olabilmektedir.

Kaş kaldırma yöntemleri nelerdir?

Kişininin anatomik yapısına ve ihtiyacına uygun olarak çok sayıda ameliyatlı ve ameliyatsız kaş kaldırma yöntemi mevcuttur. Ameliyatsız yöntemler arasında botulinum toksini, dolgu, ip uygulamaları ve cihazlı işlemler yer almaktadır.

Ameliyatlı yöntemler arasında göz kapağı kıvrımından, kaşın hemen üzerinden, ya da saç hizasından girilerek yapılan farklı teknikler mevcuttur.

Kaş kaldırma ameliyatları, çoğunlukla göz kapağı ameliyatları ile kombine edilmekte; gerektiği halde kaşın yükseltilmediği göz kapağı ameliyatları hastaların yeterince mutlu olmamasına neden olabilmektedir.

Kaş kaldırma ameliyatı nasıl yapılır?

Kaş kaldırma ameliyatları lokal anestezi veya uyku hali anestezisi (sedasyon) altında yapılmaktadır. Endoskopik yöntemlerde genellikle genel anestezi tercih edilir. Ameliyat tekniğine göre kesiler bistüri (çelik bıçak),elektrokoter, radyofrekans cihazlarıyla yapılabilir. Her tekniğin kendine uygun farklı bir dikiş materyali ve sabitleme yöntemi bulunmaktadır.

Kaş kaldırma ameliyatı sonrası iyileşme dönemi genellikle sorunsuz geçer. Hasta aşırı efor gerektirmeyen günlük aktivitelerine devam edebilir.

Her ameliyatta olduğu gibi şişlik, morluk ihtimali vardır, yönteme bağlı olarak 1-2 günle 1-2 hafta arasında değişir. Bu dönemde belirgin ağrı beklenmez, ilk 1-2 gün kaşları hareket ettirmede güçlük yaşanabilir. Endoskopik yöntemde alında geçici bir his kaybı olabilir. Genellikle yara yerlerine 5 gün su değdirmemek önerilir, dikişler 7-10. günlerde alınır.

Esasen kaş yapımız genetik faktörlerle belirlenmektedir ve kişinin kaşları çok genç yaşlarda dahi düşük olabilmektedir. Ancak, özelikle görmeyi engelleyecek seviyede kaş düşüklüğü, yaş ilerledikçe gelişen doku gevşekliklerine bağlı ortaya çıkmakta ve ilerleyen yaşlarda ameliyat talep edilmektedir.

Yirmili-otuzlu yaşlarında kaşın dış kısımdaki aşırı düşüklük nedeniyle aşırı mutsuz ve yorgun görünen, bu durum sosyal ilişkilerine veya işyerindeki performanslarına yansıyan pek çok hasta da kaş kaldırma ameliyatından çok fayda görmekte ve işlem sonrasında sosyal olarak ve iş hayatlarında çok daha mutlu, verimli olmaktadırlar.

Kaş kaldırma ameliyatlarının etki süresi, hastanın dokularının yapısına, yaşlanma sürecine ve seçilen ameliyat tekniğine bağlı olarak 1-2 sene ile 20 sene arasında değişmektedir. Bu konuda en uzun etki kaşın hemen üzerinden yapılan direk yöntemle sağlanabilmektedir.

Estetik Cerrahlarımızla Tanışın.